Вкусен гювеч с пуешко, карфиол и кисело зеле

ЗорицаЗорица
Гуру
968
8k
4k
3k
6
04/11/2017
"Спукана ѝ е работата на пейката в мига, в който видяхме тази страхотна рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 993
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства и измива, нарязва се на парчета и се запържва до златисто в олиото.

В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно кромид лук, моркови, чушки, накъсаният на дребни розички карфиол, накълцаното кисело зеле и оризът. Добавя се зелевата чорба, а ако е много кисела или солена се добавя и малко вода.

Подправя се с черен пипер, кимион и зърната бахар.

Гювечът се намазва с маслото отвътре, изсипват се в него ориза със зеленчуците и най-отгоре в него се правят дупки и се разпределя запърженото пуешко месо и малко масло. Ако прецените долейте и малко хладка вода.

Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна на по-слаба температура за около 15-20 минути докато глиненият съд се затопли и след това температурата се увеличава на 220 градуса.

Пече се около един час и след изключването на фурната, се оставя в нея без да се отваря капакът за още половин час на остатъчна температура.

Ястието се сервира горещо.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-23%
Похапвай си вкусно с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар