Бяла торта с ананас

05/11/2017
"За специалните моменти - бяла торта с ананас с божествен вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо605
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • изрезки от блатове - 200 г
  • ванилов пудинг - 1 пакетче
  • прясно мляко - 500 мл
  • сладкарска сметана - 400 г
  • ананас - 1 бр.
  • сладко от ягоди - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - 30 г
  • масло - 120 г
  • захар - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете ананаса.

Сварете ваниловия пудинг по указания на пакета начин. След като пудингът се сгъсти, отстранете съда от котлона, охладете леко и добавете маслото. Нарежете половината ананас на малки кубчета, а останалата част на шайби.

Добавете кубчетата ананас към пудинга.

Облепете дълбока купа с найлоново фолио. Изсипете част от пудинга, след това сложете изрезките от блата, сладкото от ягоди и полейте отново с пудинг. Оставете сместа на хладно за 3-4 часа.

Обърнете тортата с помощта на чиния и отлепете внимателно фолиото.

Разбийте сладкарската сметана с помощта на миксер до получаването на гъст крем.

Намажете тортата обилно, загладете и гарнирайте с парченца ананас. Поръсете с кокосови стърготини.

Нарежете преди поднасяне.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар