Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Голяма хрупкава шоколадова бисквита

Голяма хрупкава шоколадова бисквита

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Голяма хрупкава шоколадова бисквита5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Колкото по-голяма е бисквитата, толкова по-щастливи са всички деца"

Необходими Продукти

  • масло - 113 г на стайна температура
  • захар - 50 г кристал
  • кафява захар - 100 г светла
  • яйца - 1 бр. L размер
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • брашно - 190 г
  • сода за хляб - 4 г или 3/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • шоколадови пелети - 160 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170/180 градуса; Дебела чугунена форма/тиган или форма с много плътна основа с диаметър 23-24 см.

В самата форма на слаб котлон се разтопява маслото. Сваля се и се добавят двата вида захар. Разбърква се с дървена шпатула. Леко се охлажда и се добавя яйцето. Разбърква се, докато се приеме от маслото.

Сместа се уеднаквява, става гъста и тежка, но все още се забелязва течното масло.

Добавя се ванилията, брашното, разбъркано със содата за хляб, солта и пелетите шоколад. Разбърква се с дървената шпатула, тестото е тежко, заглажда се. Поставя се във фурната.

Пече се на 180 градуса за около 20 минути до златисто.

След като се охлади, бисквитата се нарязва на тортени парчета. Може да се добави ванилов сладолед или топка сметана.

Голямата хрупкава шоколадова бисквита е готова.

Източник: HomeCooking

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: