Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Постен ориз с гъби и спанак на фурна

Постен ориз с гъби и спанак на фурна

Постен ориз с гъби и спанак на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Толкова вкусно и богато, че въобще няма да се сетите за пържола"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. перлен
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • спанак - 1 връзка пресен
  • моркови - 1 голям
  • печурки - 200 г пресни
  • сол - на вкус
  • мащерка
  • джоджен - пресен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се лук на ситно, морковът се обелва и нарязва на кръгчета, гъбите се почистват с четка, спанакът се почиства от стеблата.

Загрява се олио в тенджерка и задушаваме нарязаните лук и моркови.

Добавят се нарязаните на парченца гъби и спанак. Разбърква се и задушаваме за кратко, докато отделената течност от гъбите се поизпари.

Сипва се измит и отцеден ориз, разбърква се, прибавяме сол, черен пипер, мащерка, листенца пресен джоджен, нарязани с магданоза.

Сипва се топла вода да покрие продуктите и оставяме за 3-4 минути на котлона, колкото да набъбне оризът.

Прехвърля се в тавичка и печем ориза в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Постният ориз с гъби и спанак на фурна е готов.

Уникално вкусно постно ястие! Прекрасна рецепта за постен ориз, който можете да си приготвяте по време на великденските пости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: