Начин на приготвяне
Нарязва се лук на ситно, морковът се обелва и нарязва на кръгчета, гъбите се почистват с четка, спанакът се почиства от стеблата.
Загрява се олио в тенджерка и задушаваме нарязаните лук и моркови.
Добавят се нарязаните на парченца гъби и спанак. Разбърква се и задушаваме за кратко, докато отделената течност от гъбите се поизпари.
Сипва се измит и отцеден ориз, разбърква се, прибавяме сол, черен пипер, мащерка, листенца пресен джоджен, нарязани с магданоза.
Сипва се топла вода да покрие продуктите и оставяме за 3-4 минути на котлона, колкото да набъбне оризът.
Прехвърля се в тавичка и печем ориза в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Постният ориз с гъби и спанак на фурна е готов.
Уникално вкусно постно ястие! Прекрасна рецепта за постен ориз, който можете да си приготвяте по време на великденските пости.
Коментари
Тази рецепта стига за 2ма души, но ние сме повече вкъщи, така че ще правя двойно.