Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Постен сиропиран сладкиш с компот от кайсии

Постен сиропиран сладкиш с компот от кайсии

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Постен сиропиран сладкиш с компот от кайсии
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
06/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Лятото може да си е отишло, но не и в кухнята - опитайте нашия невероятен постен сиропиран сладкиш с компот от кайсии"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • сол - щипка
  • компот от кайсии - 1 буркан
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • лимонтузу - 1/2 ч.л.
  • орехи - 1 шепа счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме от буркана компот 1 ч.ч. сок, в който разтваряме лимонтузуто. В съда поставяме брашното, захарта, содата, щипка сол и разбъркваме всичко това.

Прибавяме олиото, сока от компота. Трябва да се получи сравнително гъсто тесто. Ако се наложи добавяме още от брашното или още малко сок.

В намазнена и поръсена с брашно тава изсипваме готовата смес. Върху тестото нареждаме кайсии от компота и поръсваме отгоре с орехите.

Печем 10 минути на 200 градуса със вентилатор, а след това намаляваме на 180-160 постепенно. Печем за около 35-40 градуса.

Когато изстине сладкишът го заливаме внимателно с 250-300 мл горещ сироп от компота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: