Солени картофени кифлички

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
3k
934
1k
1
07/11/2017
"Ще ги опитате и повече няма да погледнете други - на това му се казва любов от първата хапка "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 560
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кифлички

Начин на приготвяне

Обелете три картофа, тежащи 300 грама, нарежете ги на кубчета, залейте ги в тенджерка с вода, колкото да се покрият и ги сварете за 20 мин. Пуснете във водата щипка сол. Сварените картофи се отцеждат, намачкват се добре с вилица, докато са топли, а след това се охлаждат.

Към тях се прибавя маслото, престояло на стайна температура и белтъка, отделен от яйцето. Сместа се разбърква. Брашното се пресява директно на плота с две щипки сол. Картофите се сипват върху брашното и се добавя настърганият кашкавал. От продуктите се замесва тесто.

Поръсва се брашно на плота и тестото се разточва на кора 5-6 мм. Кората нарежете на ленти с ширина 10 см, а тях нарежете на триъгълници. Всички триъгълници завийте като кифлички и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Намажете ги с жълтък, разбит с една лъжица прясно мляко. Могат да се украсят по желание - поръсени с маково семе, а аз сложих и сурови тиквени семки. Ще предупредя, че може и без семките, защото при печенето, някои се пукват и отлитат.

Кифличките се изпичат на 200 градуса в предварително загряла фурна до зачервяване. Оставете кифличките да изстинат и поднесете.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар