Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сочно пиле с картофи, гъби и кашкавал

Сочно пиле с картофи, гъби и кашкавал

BlagaBlaga
Новак
1
Сочно пиле с картофи, гъби и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Сочно, ароматно и много вкусно пилешко месце, което се изяжда за нула време"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 1 малко пакетче (200 - 300 г)
  • гъби - 100 - 200 г
  • червени чушки - 1 брой
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • пилешко месо - по избор пилешки бутчета, филета, крилца и др.
  • подправки - универсална, за гъби
  • магданоз - стръкчета
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо. В отделен съд пържим гъбите и лукът с една лъжичка масло и малко олио. Белим и режем картофите на парчета.

В една тава слагаме картофите, пилешкото, ситно нарязаната чушка, гъбите и лука. Добавяме подправките и малко бульон от свареното пилешко и печем.

Когато ястието стане почти готово слагаме настъргания кашкавал и ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
512
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пени
Пени
Много вкусно! Браво! Съпругът много хареса пилето и тази рецепта е вече е част от семейните 'най-добри'! Едно различно нещо направих само - вместо печено в тава нарязах пилето на хапки и го задуших в глинен съд.
05.02.2013 04:48