Пица с пълнозърнесто тесто

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
377
2k
1k
951
4
09/11/2017
"Полезна и двойно по-вкусна пица от обикновената - не пропускайте да опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 937
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното на подходящ плот.

Направете кладенче и добавете маята, водата, олиото, солта, семената от чия и слънчогледовите. Замесете меко тесто. Ако се наложи добавете още малко брашно, за да не залепва тестото.

Вземете подходяща тава и намаслете. Разпънете тестото из цялата тава. Намажете с доматената паста и поръсете с риган на вкус.

Нарежете шунката и пилешкото месо на малки кубчета и ги поръсете отгоре. Добавете нарязаните гъби и кисели краставички. Печем в загрята фурна на 180 градуса.

Проверявайте с клечка за зъби да не остане недоизпекано тестото. Когато е готово разбийте в купа яйцата и покрийте пицата, отгоре наредете парчетата кашкавал.

Печете няколко минутки да се запече отгоре. Сервирайте топла с любимите ви сосове.

Тава за домашна пица с тефлоново покритие
Приготвяй си тази рецепта в:
Тава за домашна пица с тефлоново покритие
5.70 лв.
Виж ››

Станете майстори пицари с помощта на тази тава за пица с тефлоново покритие. С нея резултатът е гарантирано перфектен.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар