Задушено зеле в гювеч

Mincho GeorgievMincho Georgiev
Новак
3
5
15/11/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 373
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно и се поставя в гювеча. После се изсипват подправките, количеството е на вкус. Рендосва се моркова, празът се нарязва на ситно и всичко се поставя в гювеча.

Сипва се вода да покрие зелето и гювечът се поставя във фурната. Пече се около 90 мин.

През това време се смесват лимоновият сок и доматеният сок /може да го пасирате, ако сте сложили по големи домати/.

Изваждате от фурната гювеча и изсипвате готовата смес от домати и лимон. Оставяте още 10-тина минути да се пече във фурната и изключвате.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
20.02.2020 19:20
Олио слага ли се ?
0
0