Начин на приготвяне
Разделете карфиола на розички, измийте и ги поставете във вряща подсолена на вкус вода.
Варите за 3 минути, прецедете и изхвърлете водата, наредете карфиола в тава.
Измийте и подсушете филето, нарежете на хапки.
В тиган разтопете маслото и добавете пилешките хапки, поръсете с черен пипер на вкус.
Пържите докато остане на мазнина и до златист цвят на месото.
Извадете хапките от маслото и ги подредете върху карфиола. В същата мазнина запържете брашното до лек златист цвят.
Добавете прясното мляко и зеленчуковата подправка. След като заври добавете ситно нарязаното сирене, половината настърган кашкавал и варите за около 2-3 минути.
Залейте карфиола и месото със соса, поръсете със ситно нарязания магданоз и поръсете с останалия настърган кашкавал.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете запеканката до лек загар на кашкавала.
Пилешката запеканка с карфиол и сос е много вкусна.