Начин на приготвяне
В малка тавичка, намазана с олио, се нареждат филийките хляб като блат. Празнината между тях се запълва с една от филиите нарязана на парчета.
Загрява се олио в тиган, запържваме ситно нарязан лук и чушката докато омекнат.
Добавя се домат, обелен и нарязан на кубчета, овкусяваме със сол и черен пипер. Снема се от котлона, за да се охлади леко.
В купа разбъркваме яйцата с вилица, добавя се сместа от тигана, нарязани кубчета колбас по избор, парченца маслини и магданоз.
Половината настърган кашкавал се добавя към яйчената смес и се разбърква. Разпределя се върху хлебната основа. Отгоре се поръсва с останалия настърган кашкавал.
Печем запеканката в загрята фурна на 190 градуса за 15-20 минути, като последните 10 се запича само отгоре за златиста коричка.
Нарязва се на 4 парчета, поръсваме с перца зелен лук и сервираме с чаша чай.
Хлебната запеканка за семейството е готова.