Лютеница за диабетици

13/09/2012
Приготвяне180 мин.
Готвене150 мин.
Общо330 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 819
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците. Чушките и патладжаните изпечете, обелете и смелете през месомелачка. Същото направете и с чесъна, като го пресовате.

Почистете чепките на доматчетата и ги смелете в отделен съд.

В голям съд на котлона сипете доматите и ги сложете да се варят на силен огън. Щом започнат да се посгъстяват може да започнете и да бъркате по сериозно с дървена лъжица.

Щом доматите се сгъстят, добавете чесъна, патладжаните и червените чушки. Продължете бъркането още около 1 час, за което време бъркате непрекъснато, за да не загори.

Щом лъжицата започне да оставя пътечка по дъното на съда, добавете олиото. Бъркайте отново и намалете леко колона, за да може лютеницата да се запържва, а не да пръска.

Когато лъжицата пак започне да оставя следи, добавете самардала и сол на вкус, както и подсладител. Разсипете горещата лютеница в бурканчета. Затваряйте ги и оставете с капачките надолу да изстинат.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар