Усукана питка с масло и сирене

РосицаРосицаЧирак541631
27/11/2017
"Казват, че колкото по-усукана е питата, толкова по-вкусна е, но това оставяме на вас да прецените "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 679
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • мая - 1 кубче (42 г)
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2
  • брашно - около 1 кг
  • олио - 3 с.л.
  • Между корите
  • масло - 1 пакетче
  • сирене - около 400 г настъргано
  • За намазване
  • жълтък - 1 бр. малко олио и прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, замесваме тестото от изброените продукти. Оставяме го да втаса хубаво. Ако е топло помещението, и половин час е достатъчен.

Разточете от тестото четири кори. Поставете хартия за печене в тава.

Сложете първата кора, намажете я с меко масло и отгоре насипете настърганото сирене. Поставете отгоре втората кора, притиснете хубаво (и краищата) и редите така до четвъртата кора. С помощта на ринг или купичка направете кръг в центъра.

Започнете да режете от страната на кръга към края, трябва да получите 16 равни парчета. Всяко едно парче поставете върху съседното - така ще получите 8 двойни парчета.

Усучете първото и го навийте към средата подобно на охлюв. Усучете и останалите, но ги навивайте настрани, така че питата да заприлича на цвете. Оставете отново да втаса.

Смесете продуктите за намазване и с четка намажете питката. Печете на 170 градуса до пълна готовност!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар