Начин на приготвяне
Изберете здрави зеленчуци в желаното от вас количество, както и вид. Добре ги почистете.
Нарежете зелето на филии, надупчете корнишоните. Останалите зеленчуци нарежете едро и обелете скилидките чесън.
Сипете всички зеленчуци в бидон. Долейте вода догоре и после я прецедете, за да измерите нужното количество.
На всеки литър добавете 40 г сол и 50 мл оцет. Сложете маринатата от вода, оцет, сол и черен пипер да кипне и залейте в бидона.
Притиснете с чист камък. Оставете селската туршия на хладно и претакайте 5-6 дена.
Добавете и натриевия бензоат - 1 г за килограм зеленчук.
След 20 ден селската туршия е готова.
Коментари
Използвайте ХРЯН!!!!!Той спира ферментацията на киселото зеле и става и за туршии! Химията не я харесвам! Пробвано!!!
Бъдете здрави!