Начин на приготвяне
В тиган запържвате нарязания лук. Добавяте нарязаните гъби - задушавате ги в отделената от тях вода. Следва оризът, грахът, черният пипер и солта.
Махате тигана от котлона и добавяте нарязаното сварено яйце. Така плънката за шарана е готова.
Шаранът измивате хубаво и го натрийте обилно със сол - така по-лесно ще изчистите люспите от него. Изчиствате го хубаво и го измивате.
Натривате го леко със сол и черен пипер на вкус от двете му страни. Вътрешността също и я намазвате леко и с 1 ч.л. лимонов сок.
Поставя се от плънката вътре в него и зашивате здраво. В подходяща тава изсипвате останалата плънка, поливате я с 1 ч.ч. топла вода, разбърквате и поставяте готовия шаран.
Отгоре на шарана се правят 3-4 нареза и в тях се пъхат нарязани лимонови корички.
Поливате с 1-2 с.л олио.
Печете шарана около 40-45 мин на умерена фурна.
Шаранът с ориз и грах е много вкусен.
Коментари
Благодаря за доверието!