Мариновани чушки върхари

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
324
16/09/2012
"Хрупкави, мариновани чушки върхари, които ще намерят място и във вашия килер със зимнина!"
Приготвяне90 мин.
Готвене5 мин.
Общо95 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27 261
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - едри върхари
  • олио - за попарване на чушките
  • сол - на око
  • салицил - за консериване
  • чесън
  • целина
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте чушките върхари. Подрежете им дръжките без да ги изтърбушвате.

В голяма тенджера налейте повечко олио и щом се загрее, потапяйте чушките, колкото леко да се позапържат - нещо като бланширане в олио.

Попарените чушки се събират в друг съд. Овкусяват се със сол на око и малко салицил. Объркват се добре.

Започнете да редите чушките в буркани и между тях слагайте скилидки почистен и нарязан чесън, целина и магданоз.

Бурканите се доливат с оцет, а отгоре се долива по 1 пръст от олиото от попарването. Бурканите се завинтват добре.

Съхранявайте маринованите чушки върхари на хладно и тъмно място. Имат трайност над 1 година.

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
цветелина николова
цветелина николова
16.09.2012 22:47
наистина какви са пропорциите или по точно на салицила,колко се слага
4
0
Велислава
Велислава
16.09.2012 21:40
А, какви са пропорциите на тази рецепта?
2
0