Мариновани чушки върхари

Мариновани чушки върхари

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Мариновани чушки върхари1 / 2
16/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Сготви5 мин.
Общо95 мин.
"Хрупкави, мариновани чушки върхари, които ще намерят място и във вашия килер със зимнина!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Добре измийте чушките върхари. Подрежете им дръжките без да ги изтърбушвате.

В голяма тенджера налейте повечко олио и щом се загрее, потапяйте чушките, колкото леко да се позапържат - нещо като бланширане в олио.

Попарените чушки се събират в друг съд. Овкусяват се със сол на око и малко салицил. Объркват се добре.

Започнете да редите чушките в буркани и между тях слагайте скилидки почистен и нарязан чесън, целина и магданоз.

Бурканите се доливат с оцет, а отгоре се долива по 1 пръст от олиото от попарването. Бурканите се завинтват добре.

Съхранявайте маринованите чушки върхари на хладно и тъмно място. Имат трайност над 1 година.

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: