Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Зеленчуци с месо в глинен гювеч

Зеленчуци с месо в глинен гювеч

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Зеленчуци с месо в глинен гювеч3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Няма как да сбъркате и всеки път става божествено вкусно"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави стар
  • жълта пиперка - 1 бр.
  • свинско месо - 600 г
  • печурки - 400 г
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 100 мл
  • моркови - 2 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
  • картофи - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме олиото в тенджера да се загрее. Измиваме месото. Използваме по мазничко, не сухо. Режем на парчета месото и го запържваме леко в горещото олио.

Режем лука на тънки ивички. Гъбите ги почистваме и ги режем по дължина на парченца. Почистваме морковите и ги режем на шайби. Пиперката я режем на малки парченца. Магданоза го режем на дребно.

Към месото добавяме лука, пипера и гъбите и те да се задушат леко.

Обелваме картофите и ги нарязваме на големи кубчета. Сваляме от огъня. В гювеч слагаме задушените зеленчуци, магданоза и картофите. Объркваме всичко. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Добавяме олио, ако е нужно. Наливаме в гювеча 2 ч.ч гореща вода и захлупваме с капака му. Печем в студена фурна на 180 градуса до готовност.

Като е готово, хапваме още топло с чаша вино.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: