Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Маринован паламуд със сос

Маринован паламуд със сос

АтанаскаАтанаска
Помощник Готвач
582141281
Маринован паламуд със сос
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Невероятно мезе, което ще чуе не една и две приятелски тайни"

Необходими Продукти

  • паламуд - 3 - 4 бр.
  • дафинови листа
  • бахар - зърна
  • морска сол
  • черен пипер - на зърна
  • олио
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите, отстраняват се главата, опашката и перките.

На всяко парче риба се почиства коремът, измива се от кръвта под течаща вода.

Подреждат се в дълбок съд, така че рибата да е покрита със саламурата, която се приготвя от солта и вода.

Затиснете с чиния, за да сте сигурни, че рибата е напълно потопена в саламурата.

Паламудът се нарязва на шайби с дебелина около 1 сантиметър и е готова за подреждане в буркани.

Олиото се загрява, оставя се да изстине напълно и тогава се залива паламудът.

На дъното се сипва малко олио, шайбите паламуд се подреждат, добавят се 1-2 зърна бахар, 3-4 зърна черен пипер и 2-3 дафинови листа и доматеният сок.

Така се оставя за 4-5 дни и тогава маринованата риба се консумира.

Маринованият паламуд със сос е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: