Осо буко

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
22/09/2012
"Необикновено вкусно ястие с телешко месо, което заслужава и необикновено и запомнящо се име!"
Приготвяне25 мин.
Готвене140 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 155
  • Преглеждания за месеца3030
  • Преглеждания за седмицата552
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте и подсушете месото. Овържете го с конец, за да не се разпадне в процеса на готвене.

Обилно овкусете говеждото със сол, черен пипер и го оваляйте в брашно. Запържете го в сгорещения зехтин равномерно и го извадете в чиния.

В същия съд задушете нарязаните лук, морков и целина. Щом омекнат, добавете доматеното пюре, долейте бялото вино и сложете месото.

Долейте бульона (горещ) и овкусете с натрошен дафинов лист, розмарин, мащерката. Оставете Осо буко да къкри на слаб котлон за 2 часа. Може да го преместите и във фурната да се пече.

Смесете магданоза, лимоновата кора и скълцан чесън. 5 минути преди Осо буко да е готов, добавете микса от тези ароматни съставки към ястието.

Окрехкотител за месо с чукче
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Окрехкотител за месо с чукче
7.70 лв.
Виж ››

Окрехкотителят за месо с чукче е страхотно пособие за обработване на месото. С него можете едновременно да начуквате и шпиковате стековете, за да бъдат крехки и вкусни след термичната обработка.

Рейтинг

5 6
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
po 100 kinta
po 100 kinta
13.07.2013 12:45
това въобще не е истинското оссо буко ако не ми вярваш погледни в кулинарен уикенд първа год бр 5 от 2010
3
0