Зимна чорбичка

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Зимна чорбичка
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Кое ни сгрява през зимата повече от парното - зимните чорби, разбира се"

Необходими Продукти

  • праз - 2 стръка
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • люти чушки - 2 бр. сушени
  • армеева чорба - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зелен пипер
  • бял пипер
  • фиде - 1 гнезденце
  • вода
  • зехтин - около 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма тенджера се налива вода и се слага да заври. През това време се почиства празът и се нарязва на кръгчета, а картофите се обелват и режат на кубчета.

Щом водата е завряла, се слага нарязаният праз и чашата армеева чорба. Когато празът започне да омеква, се изчаква още минута и се добавят картофите, а когато и те са вече сварени, се добавя едно гнезденце фиде.

Може да се използва ориз вместо фиде. Добавят се сушените люти чушки, както са цели. Посолява се и се оставя всичко да се свари хубаво.

В купичка се взема малко от бульона и в него се размива брашното, колкото да се подмъти чорбичката.

След това се излива отново в тенджерата и се разбърква. Накрая се отнема от котлона и се добавят микса от пипери- черен, зелен и бял.

След това се посолява и се добавя малко зехтин, колкото да се омазни леко зеленчуковата супа. Преди сервирането може да се извадят лютите чушки.

Зимната чорбичка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: