Кипърски кюфтенца

27/09/2012
"Когато става дума за кюфтета, винаги сме готови да се жертваме и да ги изядем всички "
Приготвяне55 мин.
Готвене20 мин.
Общо75 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 407
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги измийте. Настържете ги и ги отцедете от излишния сок. Накълцайте лука ситно и го смесете с картофите и каймата.

Добавете яйцата, хлебните трохи, магданоза и сол и черен пипер на вкус. Омесете добре сместа, заравнете я в съд и покрийте с тънък пласт зехтин.

Оставете да престои половин час, докато зехтинът попие.

След това разбъркайте леко. От каймата омесвайте малки кюфтенца и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина.

Готовите кипърски кюфтенца отцеждайте върху кухненска хартия. Поднесете ги с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 11
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар