Царска туршия с мед

Йовка СлавчеваЙовка СлавчеваНовак
01/10/2012
"Царска туршия, но подсладена с мед! Великолепен вкус!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо126 544
  • Преглеждания за месеца4273
  • Преглеждания за седмицата1297
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • камби - 1 кг
  • карфиол - 1 глава
  • целина - 1 връзка листата
  • моркови - 1 кг
  • зеле - 1 глава (по желание)
  • за марината
  • оцет - до оребрението на буркана
  • мед - 4 с.л.
  • сол - 4 с.л.
  • захар - 12 - 13 с.л.
  • аспирин - 4 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дозата е за 1 буркан от 3 литра. Зеленчуците са с примерна доза, не може да се определи колко точно е количеството им.

В 3-литров (голям буркан за туршия) се слагат: оцет до оребрението на буркана, аспирина, солта, захарта и медът.

Реди се, камби, карфиол, моркови, целина, зеле, и така до напълване на буркана, като продуктите се притискат плътно.

Налива се вода догоре на буркана. Затваря се с капачка и бурканът се обръща надолу с капачката за 12 часа.

5-6 дни бурканът се обръща нагоре и надолу с капачката, до разтваряне на марината. Туршията е трайна дори и по-дълго време да стои отворена.

Рейтинг

5 12
4 12
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Ваня Георгиева
Общо 17 лъжици ми се сториха много и меда и захарта.
5
0
Ваня Георгиева
Захарта не е ли много за трилитров буркан?
2
0
Илияна Димова
ами , за трилитров буркан имам рецепта да се слагат три каф.чашки захар , но не съм мерила с лъжици колко е , а тук има и мед
0
0
Влади
Влади
23.11.2014 15:08
Може ли с ябълков оцет, или няма значение дали е винен или ябълков ... аз даже си мисля, че може да се смесят
8
1