Заек с картофи в гювеч

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
371
2k
955
1k
7
18/12/2017
"Хитов кулинарен римейк на детската песничка за Зайченцето бяло - заек с картофи в гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 861
  • Преглеждания за месеца246
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • заек - 1 брой
  • картофи - 1 кг
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол
  • универсална подправка - зеленчукова
  • олио
  • вода
* мерки и количества
Печен Заек

Начин на приготвяне

Заекът се реже на порции. Картофите се белят и режат на кръгчета. Всяка порция от заека се осолява леко със сол. После се реди в гювеча.

Реди се един ред заек, един ред картофи.

Върху картофите се посолява малко от универсалната зеленчукова подправка. Това се повтаря, докато свършат продуктите.

Отгоре се сипва малко олио и около една чаена чаша вода. Гювечът се затваря с капака или с домакинско фолио.

Пече се във фурната на 180 градуса за около 60 до 90 минути.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар