Начин на приготвяне
Две чаши от брашното се поставя в купа. Прави се кладенче и там се изсипва разтопеният мед /без да завира/, разтопеното топло масло, захарта разбита с яйцата, канелата, содата и солта.
Омесва се средно меко и гладко тесто, като се ръси постепенно още една чаша брашно.
Веднага се правят топчета колкото орех, които се подреждат в тава от фурната, застлана с хартия и на разстояние едно от друго, защото бисквитките бухват при печенето.
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 10-12 мин. Излизат около 50 бр. меденки.
Хубаво е да се направят преди Коледа и да се завиват хубаво с половинка нарязана ябълка. Така те омекват достатъчно.
Могат де се сервират с разтопен течен шоколад или да се украсят с него.
Коледните медени бисквити са готови.