Свински ребра с праз и кисело зеле на фурна

26/12/2017
"Сега разбрахте ли, защо сложихме две допълнителни зелки в бидона - защото не можем да спрем да хапваме свински ребра с праз и кисело зеле на фурна "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 223
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински ребра - 600 г
  • олио - 2 с. л.
  • мас - 1 - 2 с. л.
  • кисело зеле - 1 средна глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • праз - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се нарязват на парчета. Загрява се в тенджера олио и мас, запържваме ребрата до зачервяване и изваждаме в чиния.

В същата мазнина се задушава нарязан праз, добавя се нарязано кисело зеле. След 2-3 минути сипваме червения пипер и наливаме вода, малко под зелето.

Добавят се подправките, разбърква се и прехвърляме в тавичка. Отгоре се нареждат ребрата, дафинов лист, черен пипер и щипка-две кимион.

Печем под фолио на загрята фурна на 190 градуса до готовност на гозбата. Накрая фолио се сваля, за да се запече зелето. Сервираме горещо. Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар