Празнична солена палачинкова торта с домашна руска салата

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач711206472
28/12/2017
"Дайте ни само повод, а ние рецептата за най-вкусната празнична солена палачинкова торта си я знаем "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 928
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на салатата:

Картофите се обелват и се сваряват. Царевицата, яйцата и морковите също се сваряват. Киселите краставички се режат на кубчета, както и шпек салама. Картофите, щом се сварят, се оставят леко да изстинат и също се режат на кубчета. Царевицата се рони.

Яйцата се белят и се настъргват. Морковите се режат на кубчета. Всичко се обърква добре, посолява се на вкус, добавя се майонезата, обърква се хубаво и се оставя в хладилник.

Приготвяне на палачинките:

В купа се разбиват яйцата, след което се добавя прясното мляко и се обърква добре. Постепенно се добавя брашното и се бърка до хомогенизиране. Добавят се содата и солта и пак се разбърква. От сместа се изпичат палачинки в средно голям тиган, загрят на средна температура.

Приготвяне на крема:

Смесват се всички съставки, посочени за крема, объркват се хубаво и се оставя в хладилник.

Приготвяне на продуктите за плънката:

Шпекът и луканката се режат на полумесеци, киселите краставички се настъргват, маслините се режат на шайби, ако са без костилка или на полумесеци, ако са с костилка. Кашкавалът се настъргва.

Сглобяване на тортата:

Кремът и салатата се вадят от хладилника. Взима се подходящ поднос, слага се първата палачинка, намазва се с руска салата и се поставя втората палачинка. Маже се с топено сирене, поръсва се с кашкавал, слага се от луканката и се слага следващата палачинка, като леко се притиска отгоре с ръка, за да може да слегне. Тя се маже с крема сирене, слагат се кисели краставички и се поставя следващата палачинка. Така се редува, докато ви свършат палачинките.

Украса:

Аз намазах тортата отгоре с крема, отстрани полепих с настъргани кисели краставички, отгоре поръсих с настърган кашкавал. Поставих ивици червена чушка, покрай борда направих венец от черни маслини, а по средата сложих розичка от червена чушка с маслинка.

Направих и гъбки с помощта на шпек и маслини, а за листа на червената роза използвах луканков слайс. Тортата трябва да престои една нощнв хладилник. Идеална е за предястие за вашата празнична трапеза. Върви с чаша бяло вино. Добър апетит

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар