Мариновани пикантни моркови

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
28/12/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 941
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За един компотен буркан
  • моркови
  • чили - 2 бр.
  • шалот - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • целина - стрък
  • оцет - до резката
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • аспирин - 2 бр.
  • вода - до ръба на буркана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме морковите на парчета. Чилито нарязваме на ситно, като използваме ръкавици.

Лука и чесъна обелваме и режем на две. На дъното на буркана поставяме аспирина, оцета, солта и захарта.

Поставяме морковите, чушката и шалота между тях. Целината я поставяме отгоре и доливаме с преварена вода.

Поставяме бурканите на хладно място, като ги обръщаме през ден, за да се разтворят съставките.

Тези мариновани пикантни моркови са подходящи за гарнитура или към салати и туршии за тези, които са почитатели на пикантната кухня.

Дълбока емайлирана тенджера 12 л. с декор-10%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбока емайлирана тенджера 12 л. с декор
42.00 лв.
38.00 лв.
Виж ››

Ако ви предстои готвене за някакво събитие, не се тревожете, защото емайлираната тенджера от 12 л ще ви се притече на помощ. Тенджерата има красива декорация и капак за удобно съхранение на храната.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар