Ветрило от патладжани

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
16
7967
18/10/2012
"Вкусно и красиво ястие, със завладяващ аромат. Истински празник за сетивата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 180
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните без да отстранявате дръжките разрежете всеки на половина. Всяка половинка сложете със светлата част надолу върху дъска и нарежете на 4-5 ленти.

Така нарязаните на ветрило патладжани посолете обилно и оставете под наклон за 30 минути да се отцедят от горчивината. След това ги изплакнете и ги подсушете.

Сиренето и доматите нарежете на тънки парчета. Между лентите на патладжаните се слагат по парче сирене и кръгче домат. Така приготвените патладжани подредете върху намазнена тава.

Разпръснете необелените скилидки чесън, а ако са ви останали домати, нарежете ги ситно и ги разпределете в тавата. Поръсете отново с малко сол, бял пипер, чубрица и босилек.

Полейте със струйка зехтин и покрийте тавата с фолио. Надупчете на няколко места, за да излиза парата и сложете да се пече на 180-200 градуса загряна фурна за около 40 минути или до готовност на патладжаните. Бон Апети!

Рейтинг

5 8
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Татяна Димитрова
Приготвям често тази рецепта, но в моята не присъства сирене. С удоволствие бих опитала
0
0
Татяна Димитрова
страхотна и освежаваща рецептичка за лятото
0
0
Пепи
Пепи
01.10.2013 17:25
Много вкусно ястие!Много ви благодаря за публикацията...










1
0