Пукани люти чушлета

ДаниДани
Новак
3323426
Пукани люти чушлета
Снимка: Monika Ivanova
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
"Ако и вие обичате лютичкото, тези пукани чушлете ще ви напълнят душата"

Необходими Продукти

  • чушки - сорт Рибки
  • чесън
  • копър
  • сол
  • оцет
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето моя начин за приготвяне на пукани чушлета:

Чушлетата измивам, подсушавам и им махам цялата дръжка като просто я отчупвам. Чесъна и копъра нарязвам на ситно.

За пукането на чушлетата използвам тефлонов тиган, става по-бързо и по-лесно. Готовите изваждам в тенджерка и похлупвам, за да се запазят топли, докато се опука цялото предвидено количество.

Веднага след това ги пълня в бурканчета, като помежду слагам от нарязаните копър и чесън. Редя максимално плътно. Когато се напълнят бурканчетата наливам догоре оцет, след което от всяко, едно по едно изливам оцета в тенджерка като придържам да не изпаднат чушлетата.

Доливам малко оцет за да компенсирам загубата от преливането и заваряването. Правя саламура като към оцета добавям солта - по 1 чаена лъжичка на буркан, ако са малки и по 1 лъжица супена, ако са по-големи.

Същото е и количеството на захарта, но аз лично слагам по-малко, освен ако не са много люти чушките. Слагам и едно малко дафиново листче, което изваждам след това.

Като заври саламурата, веднага я наливам върху чушките и затварям ако са на винт, или запечатвам с машинка ако са обикновени капачки и обръщам. Престояват обърнати 12 часа, след което ги прибирам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
55
412
37
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petia
Petia
Много интересна рецепта. Имам люти чушлета да правя и се чудех как да ги направя. Още довечера ще я пробвам.
Благодаря!
16.10.2017 13:22
13
1
Потребител#197089
Потребител#197089
Всичко е чудесно.
29.08.2017 20:00
5
1
Арка
Арка
Благодаря за рецептата!
05.09.2016 19:12
11
5
ицо
ицо
рецептата е перфектна !!! благодаря .
28.09.2014 13:28
26