Новогодишна питка с паричка

01/01/2018
Величка  Калева
отВеличка КалеваЧирак818201
"Късметът с вас ли е - Да, щом ще ви отчупят от Новогодишната питка с паричка "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо247
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В компотен буркан се поставя до резката на дъното затоплено прясно мляко и се размива маята. Прибавят се солта, захарта и 1 с.л. брашно. Разбъркват се.

Когато бурканът се напълни догоре с втасалата мая, се изсипва в предварително пресятото затоплено брашно, в което е направено кладенче.

Прибавят се останалото прясно и кисело мляко, 3/4 от разтопеното масло, олиото, яйцата като единият жълтък се оставя за намазване. Продуктите трябва да са затоплени.

Замесва се меко тесто. Маже се отгоре с олио, за да не хване коричка, и се оставя да втаса. След това се разделя на 4 топки. Всяка от тях се разточва и се маже с останалото масло. Слагат се една върху друга разточените кори в тавата и си я усуквате, както ви харесва.

Вътре се поставя измитата и увита във фолио паричка. Питката се маже с разбития жълтък и се поръсва със сусам. Оставя се отново да втаса.

Пече се в предварително загрята фурна.

След изпичането ѝ се поръсва леко с вода и се завива, за да омекне коричката.

На късметлията ще се падне паричката.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар