Пълнена пуйка със зеле на фурна

05/01/2018
"Тази пуйка е сбъднала мечтата на всички пуйки - да се озове гола и в пикантна компания на топло място "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 767
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пуйка - 1 бр.
  • кисело зеле - 800 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 150 г
  • джоджен - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пуйката, като предварително сме премахнали вътрешностите. В тиган сипваме олио и добавяме нарязания на ситно лук.

Запазените дробчета от пуйката нарязваме на кубчета и добавяме към лука заедно с ориза, както и подправките джоджен, черен пипер и сол.

Всичко това задушаваме до момента, когато оризът стане прозрачен.

С готовата плънка пълним пуйката, като зашиваме със здрав конец. Нарязваме киселото зеле и го слагаме най-отдолу на тавата.

Поставяме пуйката в средата и печем във фурна която от начало включваме на най-силно, а след това на слаб огън, до пълна готовност на ястието.

При печенето пуйката трябва да се обърне поне 2 пъти, за да може да се изпече навсякъде равномерно.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар