Пирог с пилешко

А. БорисоваА. БорисоваНовак
28/10/2012
"Топ предложение за обяд - Пирог с пилешко и нашите най-добри пожелания "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 758
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • масло - 100 г разтопено краве
  • яйца - 1 брой
  • прясно мляко - 1/4 водна чаша
  • сметана - 3 с.л. заквасена
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат /равна/
  • брашно - около 400 г
  • сол
  • за плънката
  • пилешко месо - 2 броя пилешки гърди
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 1 брой
  • сметана - 2 голяма кофичка заквасена
  • яйца - 3 броя
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото да се свари. След това го отцедете и нарежете ситно, а бульонът може да използвате за супа.

За тестото разбийте яйцето с кравето масло, млякото и сметаната. Собавете сол и сода бикарбонат и постепенно брашно. Сложте толкова брашно, колкото е нужно за нелепнещо и гладко тесто.

Увийте тесото с фолио и го сложете в хладилника за около 40 минути.

За плънката запържете скълцания лук и морков в малко сгорещена мазнина и добавете наситненото пилешко месо. Овкусете с подправки и снемете от котлона.

Разточете тестото на кора и го сложете в тава, като трябва да покрива и стените. отгоре го оформете красиво, като премахнете излишностите.

Сипете пилето със зеленчуците и залейте с разбитите яйца със сметаната. Пъхнете пирога с пиле да се изпече в умерено загряна фурна, докато добие приятен загар.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар