Начин на приготвяне
Рецептата е изключително бърза, особено ако използвате бобовите сварени от магазина, което не Ви препоръчвам, поне нахут без консерванти не съм намирала.
И все пак, ако решите да си ги сварите вкъщи - накиснете ги от вечерта и на другия ден в херметик - отнема не повече от час.
Обърнете всички продукти в тенджера заедно с разсола и водата на фасула.
Сложете толкова, колкото рядко искате да остане. Задушете на слаб огън, докато празът и киселото зеле омекнат.
Препоръчвам Ви повече куркума - нека стане жълто. Много е полезна.
Самото задушаване отнема около 15 минути. Изключете котлона и добавете зехтин.
Много бързо, вкусно и полезно!
Киселото зеле с нахут и боб е готово.