Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, добавете солта и водата и разбъркайте. На тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете брашното до получаването на палачинково тесто със средна гъстота.
Ако е необходимо, добавете още брашно.
Загрейте тигана или уред за печене на палачинки, намажете с масло и изсипете толкова тесто, колкото да покриете равномерно дъното.
Изпечете палачинките от двете страни до златист загар. Охладете ги.
Сложете в подходящ съд една палачинка, поръсете с майонеза, моркови и грах.
Сложете втори ред палачинка, отново майонеза и сладка царевица и гъби. Редете така до изчерпване на продуктите.
Най-отгоре завършете с майонеза и настърган кашкавал.
Стените на солената торта декорирайте със ситно нарязан магданоз, копър и пресен лук.
Палачинковата торта със зеленчуци е готова.