Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Палачинкова торта със зеленчуци

Палачинкова торта със зеленчуци

Палачинкова торта със зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Празникът се и празник, а палачинковата торта е разкошна, затова не идвайте, за да има повече за нас"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 - 3 ч.ч.
  • За гарниране
  • грах - от консерва
  • царевица - от консерва
  • моркови - 2 бр. варени и настъргани
  • мариновани гъби
  • кашкавал - 100 г
  • майонеза - 300 г
  • магданоз - 1 връзка свеж
  • копър - 1 връзка свеж
  • лук - 3 стръка пресен
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, добавете солта и водата и разбъркайте. На тънка струйка при непрекъснато бъркане добавете брашното до получаването на палачинково тесто със средна гъстота.

Ако е необходимо, добавете още брашно.

Загрейте тигана или уред за печене на палачинки, намажете с масло и изсипете толкова тесто, колкото да покриете равномерно дъното.

Изпечете палачинките от двете страни до златист загар. Охладете ги.

Сложете в подходящ съд една палачинка, поръсете с майонеза, моркови и грах.

Сложете втори ред палачинка, отново майонеза и сладка царевица и гъби. Редете така до изчерпване на продуктите.

Най-отгоре завършете с майонеза и настърган кашкавал.

Стените на солената торта декорирайте със ситно нарязан магданоз, копър и пресен лук.

Палачинковата торта със зеленчуци е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: