Начин на приготвяне
Измийте добре пилешките дреболии и отцедете хубаво от водата и кръвта. Сърцата разполовете, а воденичките нарежете на 3. Сложете двата вида пипер и малко сол и разбъркайте.
Накълцайте пресните чесън и лук и ги поставете на умерен огън в олиото и половината масло. Ръснете малко сол, за да омекнат по-бързо.
След минута добавете сърцата и воденичките и запържете за още минута-две, след което сложете и останалото масло. Намалете огъня и гответе под капак 10 минути.
Сипете виното и малко вода и продължете готвенето още 30-40 минути на тих огън, като от време на време наглеждате и сипвате по малко водичка, за да не потъмнява много маслото.
Щом пилешките дреболии са омекнали и останали на мазнина, ги отстранете от огъня и оставете да постоят така няколко минути, без да махате капака на тенджерката.
Сервирайте, поръсвайки с прясно накълцан магданоз. Чудесно предястие или мезенце за вино или бира.
Добър апетит.
Коментари