Сръбски кифлички

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Иноватор
179
11
30
2
15/01/2018
"Кифлички, които не може просто да опитате, защото е поискате всички за изядете "
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 351
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява направо в дълбока тенджера или дълбок съд. Прави се кладенче, вътре се слага маята, малко хладка вода, захарта и с малко брашно се обърква маята в кладенчето.

Като бухне, започваме добавянето на продуктите в следния ред: едно яйце и един белтък (другият се отделя в чашка, за да намажем кифличките преди печене), после затоплените вода и мляко, като водата се усвои от брашното, чак тогава започваме да добавяме затопленото масло и олио.

Щом и мазнината се усвои, веднага се оформя топчица от тестото, тя остава в тенджерата или дълбокия съд, той се покрива с домакинско прозрачно фолио и се оставя да удвои обема си.

Цялото тесто се разрязва на 8 части, като от всяка се прави топка и се разточва на кора с дебелина 3 мм. Всяка кора се разрязва като торта на триъгълници.

Съставките за плънката се смесват, като сиренето се натрошава на ситно. На широкия край на всяко триъгълниче се поставя по 1 с.л от плънката.

Кифличките се подреждат в тава, застлана с хартия за печене, и пак се оставят да втасат за 15 минути, намазват се с жълтък, разбит с 1 ч.л. олио и се поръсват със сусам.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар