Печена пилешка Саламура

По_СилвенскиПо_Силвенски
Новак
13
46
45
16
15/01/2018
"Ароматна супа от старите тефтери - не сте опитвали нещо толкова добро "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 349
  • Преглеждания за месеца782
  • Преглеждания за седмицата70
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 300 г
  • домат - 2 бр.
  • червени чушки - 4 бр. сладки
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • копър - 5 стрък
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се слага месото, чесън две цели скилидки, почистени от люспи и леко смачкани. Доматите също са цели, но са продупчени отгоре две дупки и отдолу.

Чушките са разполовени и почистени от семки. Лукът е почистен и нарязан на две. Сипва се 1 ч.ч. вода, колкото да не е на сухо. Пече се на 200 градуса за около 40 мин.

По време на печене може някой зеленчук да се опече преди месото, затова се изважда. След като всичко се опече, се налива около 1 ч.ч. вода, за да разтвори загорелите аромати по тавата.

Месото се надробява на късове, подходящи за супа, и се слага в тенджера, а може да продължите в тавата. Добавя се почистените от люспи и нарязани чушки и домати. Лукът също се нарязва на ситно.

Полученият бульон от тавата също се излива. Налива се вода до желаната гъстота на супата. Слага се на котлона да поври около 5 минути със сол и черен пипер.

Печеният чесън и суровият се смачкват и се добавят, след като е свалена от огъня супата. Накрая се поръсва със ситно нарязан копър.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар