Начин на приготвяне
В тава се слага месото, чесън две цели скилидки, почистени от люспи и леко смачкани. Доматите също са цели, но са продупчени отгоре две дупки и отдолу.
Чушките са разполовени и почистени от семки. Лукът е почистен и нарязан на две. Сипва се 1 ч.ч. вода, колкото да не е на сухо. Пече се на 200 градуса за около 40 мин.
По време на печене може някой зеленчук да се опече преди месото, затова се изважда. След като всичко се опече, се налива около 1 ч.ч. вода, за да разтвори загорелите аромати по тавата.
Месото се надробява на късове, подходящи за супа, и се слага в тенджера, а може да продължите в тавата. Добавя се почистените от люспи и нарязани чушки и домати. Лукът също се нарязва на ситно.
Полученият бульон от тавата също се излива. Налива се вода до желаната гъстота на супата. Слага се на котлона да поври около 5 минути със сол и черен пипер.
Печеният чесън и суровият се смачкват и се добавят, след като е свалена от огъня супата. Накрая се поръсва със ситно нарязан копър.
Коментари