Свинско филе Строганов

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289642981
Свинско филе Строганов1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Строганов, но с пилешко месо - специалитет, който трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 800 г
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 25 г
  • лук - 2 броя нарязан на дребно
  • бренди - 2 с.л.
  • сметана - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер - щипка
  • магданоз - нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете мазнината от свинското и го нарежете напречно на мускула на парчета 1 см /4см.

Загрейте половината олио и масло в голям тиган и изпържете лука на тих огън да стане златисто-кафяв.

Сложете в чиния.

Усилете огъня добавете още малко масло и бързо запържете половината месо 4 минути. Сложете в чиния и изпържете останалото месо по същия начин.

Върнете месото в тигана и залейте с брендито. Варете на тих огън 3 минути, добавете лука, сметаната и подправките. Кипнете поръсете с нарязания магданоз и червения пипер и поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: