Печени джоланчета с билково картофено пюре

19/01/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф88124526644
"Предвкусваме нещо много вкусно, а вие?"
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо756
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме пресованите скилидки чесън, черния и лютия пипер, кимион, сол и олиото. Джоланчетата се измиват и намазват хубаво със сместа.

Покриват се и се оставят на студено, за да се мариноват за няколко часа или за цяла нощ.

Маринованото месо се поставя в тавичка, наливат се виното и бульонът, покрива се тавата с алуминиево фолио и се пече около два часа във фурната на 180 градуса. При необходимост се долива допълнително бульон в тавата.

След това фолиото се отстранява и джоланчетата се връщат във фурната докато покафенеят.

През това време картофите се измиват и сваряват.Обелват се, намачкват се и към тях се добавя леко разтопеното масло, затопленото прясно мляко, пресованите скилидки чесън, сол, черен пипер и смлените билки: девесил, чубрица, целина и розмарин. Разбърква се хубаво и с помощта на лъжица за сладолед се оформят топчета.

Всяка порция се гарнира с лист свежа зелена салата и топчета ароматно билково картофено пюре.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар