Бъркада

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
12/11/2012
"Не сме сигурни откъде идва атрактивното наименование на рецептата, но от опит знаем, че бъркадата е изключително вкусна "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 725
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г царевично
  • масло - 160 г краве
  • сирене - 200 г овче
  • свинско месо - 800 г свински ребра
  • тиква - 400 г настъргана
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе ребрата предварително, като ги овкусите с малко сол и черен пипер и ги изпечете до готовност. Почистете и настържете тиквата. Сипете я в подсолена вода и добавете 2/3 от маслото. Разбъркайте и ставете да ври 2-3 минути.

Сипвайте постепенно царевичното брашно, като бъркате с дървена лъжица за около 10 минути - сместа трябва да започне да се отделя от стените на тенджерата.

Намаслете дълбока чиния в която ще сервирате Бъркадата. Разпределете вътре качамака с тиква, поръсете с натрошено сирене и сложете ребрата.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар