Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа или съд за месене. Правим си кладенче и в него слагаме едно яйце. После слагаме и олиото, бакпулвера и солта. Затопляме леко прясното мляко и в него размиваме маята.
Към прясното мляко слагаме 2 с.л брашно и захарта и разбъркваме. Оставяме настрана да шупне.
Добавяме маята с млякото в брашното. Замесваме меко тесто. Тестото го месим продължително. Става меко и пухкаво.
Оформяме тестото и го намазваме леко с олио и оставяме на втаса. Покриваме го с кърпа на топло за 40 мин. Като втаса тестото го делим на топки с размер на топка за тенис. Набрашняваме си плота и разточваме всяка от топките на малък кръг.
Натрошаваме сирене в купичка. Слагаме в кръга сирене и прегъваме на две. Краищата ги натискаме с пръсти. Нареждаме си питките върху плота.
Загряваме олио в тиганче и пържим питките от двете страни до готовност. Да ви е сладко!
Коментари