Македонско гърне

23/01/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо341
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • пилешко месо - 300 г
  • лук - 4 големи глави
  • домати - 4 големи
  • печен пипер - 6 бр.
  • мариновани гъби - 300 г
  • бульон - 250 мл
  • бяло вино - 300 мл
  • олио - 150 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • смесени - подправки
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото месо нарежете на ситни парчета и го запечете в тава със загрято олио.

Отделно в загрято олио запържете нарязания лук, докато омекне, добавете нарязания на парчета пипер и ги запържете заедно с лука.

След това добавете обелените и ситно нарязани домати, виното и малко вода. Накрая налейте бульона, добавете гъбите, поръсете смесените подправки, черния пипер и солта.

Приготвеното месо и зеленчуци оставете в глинен гювеч, покрийте с капак и оставете да се пекат в загрята фурна на умерена температура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар