Начин на приготвяне
От посочените продукти замесете тесто и го оставете да удвои обема си.
Замесете кюфтетата, като смесите каймата, яйцето, черния пипер, чубрицата и ако е нужно - сол. Замесете много добре и оставете настрани.
Обелете и нарежете картофите на филийки, посолете. Оваляйте чушките в брашно, а лука почистете и нарежете на полумесеци.
Разделете втасалото тесто на две равни части, едната част разстелете на дъното на малка тава, като издигнете и малък борд по стените.
Намажете тестото с малко олио, първо наредете печените и оваляни в брашно чушки, следват оформените кюфтета, картофите между и около тях, отгоре поръсете лука, настъргания кашкавал и семената ким.
Разстилате върху тях втората половина тесто и защипете краищата на питката да не взима въздух. Намажете питката с олио отгоре и поръсете семена от ким.
Включете фурната на 220 градуса и след като нагрее, поставете питката в нея, печете за 1 час на средна скара. След като добие красив загар отгоре, покрийте с алуминиево фолио, до готовност.
След като извадите пълнената питка, напръскайте с малко вода и завийте с чиста кърпа.
Няма такава вкусотия от питка, задушени кюфтета и гарнитурата в тях!
Пълнената питка с кюфтета и гарнитура е готова.
Коментари