Погача с рози

Погача с рози

СимонаСимона
Новак
19
137
48
59
25/01/2018
"Искате да знаете как да направите красивите рози на погачата - тогава трябва да прочетете внимателно цялата рецепта"
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо349
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маята в прясното мляко със захарта да шупне.

Пресявам брашното в купа, правя кладенец и слагам яйцата, киселото мляко, оцет, олио, сол, изсипваме и шупналата мая с мляко и започвам да меся меко тесто, което не трябва да лепне. Оставяме да втаса за около 30 мин.

След това разделям тестото на 4 части, които ги разточвам на правоъгълник. На първата сложих разтопено масло и сирене, отгоре сложих втората кора, на нея също сложих масло и сирене, навих на руло и нарязах малки рулца. И следващите две кори по същия начин ги направих.

Нареждам в голяма тава изправени едно зад друго /размери на тавата 18 см висока 36 диаметъра/.

Погачата се слага в загрята фурна на 140 градуса за около час и 30 минути, тъй като погачата е голяма и ще трябва на по-малко градуси да се пече, за да не остане сурова вътре.

Докато погачата се пече, замесвам тесто, което е само вода, брашно, сол. Правя твърдо тесто, разточвам го на тънка кора и с чашки започвам да изрязвам кръгчета.

Взимам 6 кръгчета, които ги нареждам едно след друго, като ги притискам, навивам на руло, като притискам отдолу, и започвам да издърпвам връхчетата. Получават се розички за украса.

Сложих за 1 мин в микровълнова фурна да се изпекат и оцветих с боички за яйца.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар