Балеринки с рикота

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Балеринки с рикота
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
26/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"А как ни се иска да можехме да ометем цялата чиния балеринки с рикота без да надебелеем"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 ампула
  • рикота - 250 г
  • краве масло - 100 г
  • захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват пресятото брашно с бакпулвера, рикотата, ванилията и размекнатото краве масло.

Замесва се меко и леко лепнещо тесто, увива се в свежо фолио и се поставя в хладилника за около един час.

След това тестото се разточва на кора, от която с помощта на чаша се изрязват кръгове.

Всяко кръгче се овалва в кристална захар и се прегъва на две по средата, а след това се прегъва още веднъж.

Сладките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Източник: http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2018/01/ballerina-cookies.html

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: