Италианско тесто за пица

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
906
12
325
06/10/2018
"Класическо тесто са тънка хрупкава пица. Точно както италианците го правят. Направи го и ти!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
96 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 174 280
  • Преглеждания за месеца13809
  • Преглеждания за седмицата4817
  • Коментирана38 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена96

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Маята разтворете в топличката вода, като добавите захарта и солта. Оставя се настрана.

Пресейте брашното и добавете маята. Постепенно замесете гладко тесто. Накрая добавете зехтина и продължете месенето, докато мазнината се поеме напълно.

Оставете тестото да втаса до удвояване на топло място, като покриете купата му с прозрачно фолио и кърпа. Втасалото тесто може да използвате за приготвяне на пица, но и на фокача.

Рейтинг

5 57
4 33
3 18
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (38)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Страхотно тесто, което е с вълшебен вкус и винаги се получава.
5
2
Христилияна Василева
Тестото е страхотно. Получисе страхотна пица.
21
34
deninceto
deninceto
09.03.2016 00:39
ако тесто не е хубаво и пицата не се получава...супер е тестото
20
15