Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Италианско тесто за пица

Италианско тесто за пица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3229k
06/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Класическо тесто са тънка хрупкава пица. Точно както италианците го правят. Направи го и ти!"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • вода - 125 мл
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтворете в топличката вода, като добавите захарта и солта. Оставя се настрана.

Пресейте брашното и добавете маята. Постепенно замесете гладко тесто. Накрая добавете зехтина и продължете месенето, докато мазнината се поеме напълно.

Оставете тестото да втаса до удвояване на топло място, като покриете купата му с прозрачно фолио и кърпа. Втасалото тесто може да използвате за приготвяне на пица, но и на фокача.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
564
433
318
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Водата не е достатъчно за това количество брашно
17.07.2021 19:58
5
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#263788
Потребител#263788
бих искал да направя 2 3 доза трябва само да увелича водата и брашното ? или
27.09.2020 15:39
3
2
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Страхотно тесто, което е с вълшебен вкус и винаги се получава.
27.01.2019 01:25
11
4
Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
Тестото е страхотно. Получисе страхотна пица.
05.09.2016 18:39
32
37
deninceto
deninceto
ако тесто не е хубаво и пицата не се получава...супер е тестото
09.03.2016 00:39
22
16
Миро
Миро
Водата е малко. Препоръчвам 150 гр. Солта- 1 заравнена ч.л, иначе ще е много солено. Става и с олио.
06.02.2016 19:11
58
4
2
Покажи всички подкоментари
Дани
Дани
Тестото става невероятно.
05.01.2016 17:26
15
5
Алекс
Алекс
Моето не стана двойно, но си се изпече и стана фкусно и хрупкаво.
14.12.2015 19:29
12
9
1
Покажи всички подкоментари
Милена
Милена
Чудесна рецепта!!! Получи се много леко, въздушно тесто, изпече се равномерно и бързо, стана хрупкава, лека и вкусна пица. Единственото, което промених, беше маята - сложих 1/4 от кубче мая, а не суха.
Много съм доволна, благодаря на Росини :)
23.11.2015 19:37
16
18
Владимир
Владимир
тестото е супер, много съм доволен
04.07.2015 17:37
9
10
Бате Митко
Бате Митко
Кой ви е учил да разтваряте суха мая във вода ?!
05.05.2015 14:26
78
27
1
Покажи всички подкоментари
gogo
gogo
Kato gramaj kolko izliza?
13.04.2015 22:50
35
5
пицар
пицар
Най истинското тестоо за пица-Неаполитанското се прави само със брашно-00, вода, сол и мая без захар и зехтин...
09.04.2015 13:46
47
5
1
Покажи всички подкоментари
пицар
пицар
Тесто за пица да, но не италианско...
09.04.2015 07:29
18
4
Катерина
Катерина
Горещо ви го препоръчвам! Става идеално и е лесно за изпълнение.
03.04.2015 20:41
4
3
ceca301
ceca301
Аз си направих труда да гледам много внимателно Лео в Биг Брадър когато правеше пица.Точно така я правеше.От тогава правя тестото така .Това е рецептата.Само ,че аз слагам на око всичко.
21.02.2015 20:21
5
9
Ани
Ани
Рецептата е много добра! Маята си се разтваря в малко топла вода и захар ,може и малко брашно. Като шупне се слага в брашното!Няма как да не се получи!
30.01.2015 17:57
6
3
TONITA
TONITA
Сухата мая не се разтваря във вода, а се прибавя към сухите съставки в случая брашното, тя затова е суха. Казвам го по повод коментар по-долу, че на някой не му се е получило тестото. Ми как да се получи, сол в маята, разтваряш суха мая...
04.01.2015 16:31
26
7
TONITA
TONITA
За пръв път чувам при мая да се слага сол!!! Солта убива дрождите, това не ви ли е ясно??? Иначе, като се пропусне тази глупост, тестото е супер.
04.01.2015 16:24
37
6
1
Покажи всички подкоментари
Елеонора
Елеонора
Тестото е разкошно, винаги се получава страхотна хрупкава пица. Единствено слагам по-малко захар и сол на тази доза :) Благодаря!!!
13.12.2014 12:21
2
2