Италианско тесто за пица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
06/10/2018
"Класическо тесто са тънка хрупкава пица. Точно както италианците го правят. Направи го и ти!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
120 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 552 685
  • Преглеждания за месеца30038
  • Преглеждания за седмицата5085
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена120

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Маята разтворете в топличката вода, като добавите захарта и солта. Оставя се настрана.

Пресейте брашното и добавете маята. Постепенно замесете гладко тесто. Накрая добавете зехтина и продължете месенето, докато мазнината се поеме напълно.

Оставете тестото да втаса до удвояване на топло място, като покриете купата му с прозрачно фолио и кърпа. Втасалото тесто може да използвате за приготвяне на пица, но и на фокача.

Рейтинг

5 62
4 33
3 18
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#263788
бих искал да направя 2 3 доза трябва само да увелича водата и брашното ? или
0
0
Йозлям Кадирова
Страхотно тесто, което е с вълшебен вкус и винаги се получава.
7
4
Христилияна Василева
Тестото е страхотно. Получисе страхотна пица.
28
35