Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 190 градуса.
Нарежете патладжаните по дължина с дебелина 1 см. Посолете патладжан и го поставете да се отърси за 30 мин. В тигана загрейте зехтина, поставете лука, докато се зачерви, добавете месото, нарязано на малки хапки, изпържете го, докато покафенеят и течността се изпари.
Добавете всички подправки, единия домат обелени и нарязан на ситно, виното, солта. Гответе на умерена температура около 15 мин. Извадете канелената пръчка.
Изплакнете и подсушете патладжан. Намажете от двете страни със зехтин парчетата. Запечете ги на висока скара от двете страни, докато покафенеят за около 6 мин.
Извадете филийките да се охладят, направете ги на кръст, в средата сложете от плънката. Загърнете със страните на парчетата патладжан.
Върху джобчето поставете шайба домат, поръсете с пармезана и запечете.