Телешко с патладжан

Телешко с патладжан1 / 2
29/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патладжан - 500 г
  • телешко месо - 300 г
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • люта чушка - 1/2
  • червено вино - 1 в.ч.
  • домати - 2 пресни
  • галета - 1/4 ч.ч.
  • морска сол
  • карамфил - 1 - 2 цветчета
  • канела - 1 пръчка
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса.

Нарежете патладжаните по дължина с дебелина 1 см. Посолете патладжан и го поставете да се отърси за 30 мин. В тигана загрейте зехтина, поставете лука, докато се зачерви, добавете месото, нарязано на малки хапки, изпържете го, докато покафенеят и течността се изпари.

Добавете всички подправки, единия домат обелени и нарязан на ситно, виното, солта. Гответе на умерена температура около 15 мин. Извадете канелената пръчка.

Изплакнете и подсушете патладжан. Намажете от двете страни със зехтин парчетата. Запечете ги на висока скара от двете страни, докато покафенеят за около 6 мин.

Извадете филийките да се охладят, направете ги на кръст, в средата сложете от плънката. Загърнете със страните на парчетата патладжан.

Върху джобчето поставете шайба домат, поръсете с пармезана и запечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: