Начин на приготвяне
Измивам праза и го нарязвам на ситно и добавям към него подправките.
Накълцвам месото на ситно със сатъра и го слагам в дълбок тиган да се изпържи (важно е тиганът да е голям поради голямото количество на месото, иначе ако го сложите в малък тиган, то ще се вари, а няма да се пържи; ако нямате голям тиган, може и в тенджера с широко дъно).
Посолявам месото със сол (солта ще поеме част от излишната вода, която пуска месото и то ще се изпържи по-бързо). Понеже месото е накълцано на ситно, му е необходимо малко време за пържене.
Добавете ориза и запържете за кратко време ориза с месото. Прибавяме праза и подправките, които разбъркваме добре с месото и ориза - до равномерното разпределение на продуктите, и започваме да наливаме топла вода в ястието до готовност на ориза. Оставяме сместа да изстине.
Измиваме много добре свинските черва и започваме да ги пълним с приготвената и изстинала смес (не претъпквайте).
Готовият бахур се слага в печката и се пече, докато се зачерви - някаде около 15-20 минути, на 180 градуса.
Интересното при това ястие е, че оризът изчезва в крайния резултат и сякаш ядете по-мек и лек суджук, понеже оризът е поел мазнината на месото.