Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Домашен суджук с ориз и месо на фурна

Домашен суджук с ориз и месо на фурна

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Домашен суджук с ориз и месо на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Ето го и победителят в категорията Най-вкусен домашен суджук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг шарено месо от гърдите
  • ориз - 200 г
  • олио - 150 мл
  • сол - 120 г
  • червена чушка - 1 бр. суха, трита, може и люта
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • чубрица - 1 ч.л. стрита суха
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам праза и го нарязвам на ситно и добавям към него подправките.

Накълцвам месото на ситно със сатъра и го слагам в дълбок тиган да се изпържи (важно е тиганът да е голям поради голямото количество на месото, иначе ако го сложите в малък тиган, то ще се вари, а няма да се пържи; ако нямате голям тиган, може и в тенджера с широко дъно).

Посолявам месото със сол (солта ще поеме част от излишната вода, която пуска месото и то ще се изпържи по-бързо). Понеже месото е накълцано на ситно, му е необходимо малко време за пържене.

Добавете ориза и запържете за кратко време ориза с месото. Прибавяме праза и подправките, които разбъркваме добре с месото и ориза - до равномерното разпределение на продуктите, и започваме да наливаме топла вода в ястието до готовност на ориза. Оставяме сместа да изстине.

Измиваме много добре свинските черва и започваме да ги пълним с приготвената и изстинала смес (не претъпквайте).

Готовият бахур се слага в печката и се пече, докато се зачерви - някаде около 15-20 минути, на 180 градуса.

Интересното при това ястие е, че оризът изчезва в крайния резултат и сякаш ядете по-мек и лек суджук, понеже оризът е поел мазнината на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: